The Labyrinth at UNE, Portland, Maine

I was recently contracted to design and build this 5-circuit medieval labyrinth as a permanent installation for the University of New England. All the stone was hand-picked, and the lines of the design were trenched 10-12″ below grade, allowing room for the stone and a base of coarse sand. The result is a mosaic of flat-topped stones, the majority of which are buried for stability.
Because the space is in a wooded area of oak and pine, I decided to work with the existing environment and go with a natural pine needle path. The benches around the perimeter are made of larger versions of the labyrinth stone and flat granite slabs.
Located at the UNE Portland Campus on Stevens Avenue, the labyrinth is free and open to the public–follow the signs for the art gallery.  Check it out!

This entry was posted in Other Stonework. Bookmark the permalink.